Cel mai rău șef al tău…

Cel mai rău șef al tău… ești tu.
Tu ești cel care îți alegi drumul, cariera, acțiunile, programul. Și dacă nu ești mulțumit de drumul pe care ești, înseamnă că n-ai un șef prea bun.
Ne lipsește deseori tăria de a ne urma visurile. Ne plângem că universul nu ține cu noi. Ne dăm bătuți la primul obstacol. În loc să ne ridicăm, să ne scuturăm de praf, să ne re-evaluăm direcția sau pașii, să pornim mai departe, ne mulțumim cu a adopta viziunea altora despre noi: „sunt așa cum zice X”, „mi se potrivește ce zice Y”, „am completat un chestionar și mi-a ieșit că sunt așa și pe dincolo și că ar trebui să fac Z…”.
Uităm să ne ocupăm de evoluția proprie. Suntem blocați în ideea că un drum se alege pentru viață – așa ne-a învățat școala, așa ne cere societatea, așa ne exemplifică părinții noștri. Dar sunt mulți care, după câțiva ani, se simt dezorientați, pierduți, în căutare de altceva; chiar și între cei care au pornit pe un drum care li se potrivea atunci când au făcut primul pas.
Ești pe drumul pe care îți dorești să fii? Sau e timpul să-ți creionezi o hartă nouă?

„N-am avut timp”

„N-am avut timp” este același lucru cu „n-a fost destul de important pentru mine”. Dacă ar fi fost important, ți-ai fi alocat acel timp. Daca ar fi fost destul de important pentru tine, ți-ai fi rezervat câteva ore pe zi cu familia. Daca ar fi fost destul de important pentru tine, te-ai fi trezit mai devreme pentru a avea timp de sport. Ai fi mâncat sănătos. Te-ai fi culcat la timp. N-ai fi întârziat la serviciu / ședință / întâlnire.

Oricât ne-am dori, nu există soluții de dilatare a timpului.

Înțelegem greșit tehnicile de management al timpului, și ne așteptăm de la ele, în mod eronat să ne ofere o soluție magică prin care să înghesuim același set de activități (sau preferabil, unul mai mare) într-un timp de a cărui constanță noi, cei muritori, nu ne putem atinge.

Dar acea soluție magică nu poate exista – cel puțin cât timp nu îți este clar ce e cu adevărat important pentru tine. Oricâte framework-uri, metode de prioritizare, tehnici de productivitate ai aplica, nu se va schimba nimic până când nu îți vei rezerva suficient timp, în mod regulat, pentru tine; pentru a-ți auto-analiza și înțelege valorile personale.

Îți propun să faci un metaforic pas înapoi și să ai o discuție cu tine însuți, sau cu un coach-partener, despre valorile tale și despre cum îți aliniezi viața ta la acestea. Fă acest pas acum pentru a ieși din vâltoarea „urgentului”, înainte de te „îneca”.

Cele două tipuri de obiective

Coaching-ul are sens doar în cadrul existenței unor obiective. Printre primele întrebări pe care ți le adresează un coach vei regăsi: ”Care sunt obiectivele tale ? Ce îți dorești să realizezi?…” Răspunsurile se pot clasifica în două categorii:

  1. Obiective finale, destinații: ”vreau să fiu campion”, ”vreau să fiu un exemplu pentru ceilalți”, ”vreau să fiu recunoscut ca leader”, ”vreau să fiu numit director de X”, etc. Acestea sunt obiective a căror realizare depinde și de factori externi ție; de exemplu în sport nu poți influența forma fizică și performanțele competitorului; când concurezi pe un post, ești comparat cu performanțele altor persoane.
  2. Obiective de performanță: sunt acele obiective care te pun pe drumul către obiectivul final, către destinație, și care depind 100% de tine. Dacă obiectivul tău final este să fi campion, obiectivul tău de performanță poate fi, de exemplu, să alergi distanța de 5000m în mai puțin de 15 minute. Dacă obiectivul tău final este să devii director de vânzări, obiectivele tale de performanță pot cuprinde crearea unei rețele de N clienți, încheierea unor contracte în valoare de X în fiecare lună, îmbunătățirea abilităților de prezentare, persuasiune, leadership etc.

După ce te asiguri că obiectivele tale finale sunt clar definite și sunt aliniate cu valorile tale, este esențial să îți definești obiectivele de performanță; acestea sunt cele la care vei lucra și față de care îți poți măsura progresul în fiecare zi. Obiectivele finale te inspiră; obiectivele de performanță îți arată drumul.

Tu ce faci pentru a-ți atinge potențialul?