IV. Ce și cine te poate ajuta?

(Articol din seria „Patru pași pentru obiective sănătoase”)

Acesta e poate cel mai fain pas 🙂 azi, e despre oameni și pași declanșatori.

Nu suntem singuri pe această lume. Și știm mai multe despre ce funcționează și ce nu prea.

O să încep cu pasul declanșator.

Am auzit cam toți vorba aceea „drumul de o mie de mile începe cu un singur pas”. Declanșatorul este ceva extrem de simplu și de ușor care este primul pas  pe drumul pe care ți-l dorești. Vrei să ieși la plimbare mai des? Pune-ți pantofii sport lângă pat și încalță-i de dimineață. Vrei să citești mai mult? Propune-ți o singură pagină. Vrei să faci sală? Doar du-te până acolo. Și tot așa. Află doar care e primul pas pentru a porni, și restul va veni automat.

Tindem să complicăm viața pe care o trăim și să planificăm fiecare pas. Adevărul e că orice drum va avea obstacole și detururi – singurul lucru universal e începutul. De acolo suntem perfect capabili să ne orientăm și să  ajungem la obiectiv.

Și ce e și mai fain – nu suntem niciodată singuri pe drumul nostru. Doar dacă alegem asta, și de ce am face-o? Găsește-ți aliații pentru fiecare obiectiv – o abordare în care câștigi și tu, și ei, e cea mai utilă.

Mulți îți vor spune să te înconjori cu oameni care te „trag în sus”. Eu o să îți spun altceva – înconjoară-te cu oameni care te acceptă necondiționat. Oameni care te iubesc și te prețuiesc fără să trebuiască să performezi. Dacă ai asta, vei avea curajul și energia să explorezi orice și să te cufunzi în pasiunea și sensul vieții tale – să fii cine vrei tu să fii, și nu ce crezi că ar vrea alții. Poți asta doar înconjurat de oameni care te apreciază așa cum ești. De aici, poți porni liniștit în orice direcție alegi TU.

Ce e de reținut?

  1. Pentru orice drum, concentrează-te pe primul / următorul pas.
  2. Înconjoară-te de oameni care te iubesc / apreciază necondiționat.

Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *