II. Ce abilități îmi sunt necesare, cum mi le pot dezvolta și folosi?

(Articol din seria „Patru pași pentru obiective sănătoase”)

Hai să mai amânăm puțin treaba asta cu obiectivele SMART. După ce ne-am definit cine vrem să fim și cum arată succesul, ar fi util să înțelegem ce resurse avem, și ce ne lipsește.

Resursele pot fi intrinseci și extrinseci. Ambele sunt utile și necesare. Cele extrinseci sunt cele care se pot pierde ușor – bani, cercuri sociale, proprietăți, unelte.

Cele intrinseci se pierd mai greu – le numim abilități. Ne naștem cu inclinații specifice spre anumite abilități – și mai puțin spre altele. Unii suntem mai orientați social, alții mai introvertiți. Unii absorbim mai ușor informații clar structurate și interdependente cum sunt științele reale, alții avem înclinări mai degrabă umaniste. Unii au auz muzical absolut, alții greu disting note diferite.

Pe lângă ce avem înnăscut, intervine și mediul în care ne dezvoltăm și educația pe care o primim. Putem să ne dezvoltăm și ce avem înnăscut și ce nu – efortul este diferit, desigur, și rezultatele finale pot fi și ele variate; dar ce este sigur este ca orice efort dirijat inteligent* într-o abilitate îi va ridica nivelul.

Aceste abilități au diverse niveluri de dezvoltare, în funcție de inclinații dar în special în funcție de nivelul de efort dirijat în dezvoltarea și utilizarea abilității respective. Un model clasic (Dreyfuss, 1980) definește cinci niveluri: novice, începător, competent, avansat și expert. Poți folosi orice sistem, acesta e doar cel mai cunoscut – cel mai bun e cel care ți se potrivește.

Mai e un element important despre resurse. Da, unii se nasc mai norocoși și dobândesc mai ușor resursele extrinseci necesare pentru a deveni ceea ce își doresc. Pe de cealaltă parte, și cei care au resursele extrinseci necesare, și cei care nu, au nevoie de abilități. Și tot de abilități este nevoie ca să poți să obții sau să menții resursele extrinseci. Rezultă atunci că prioritatea noastră ar trebui să fie să ne dezvoltăm abilitățile – iar resursele extrinseci vor apărea prin utilizarea celor intrinseci.

Și-atunci, când știu cine vreau să fiu și cum arată succesul pentru mine, pot să fac pasul următor și să :
1. definesc ce abilități are persoana care vreau să fiu și la ce nivel;
2. îmi fac un plan pentru dezvoltarea acestora*;
3. caut și fructific oportunități de a îmi folosi abilitățile.

*da, aici poți să folosești SMART 🙂 Deja ai un context în care această tehnică este utilă.

Vrei să vorbești cu un Psiholog & Coach despre asta? Putem discuta online sau în cabinet. Contactează-mă aici.


Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *