Categorie: Uncategorized

  • IV. Ce și cine te poate ajuta?

    (Articol din seria „Patru pași pentru obiective sănătoase”) Acesta e poate cel mai fain pas 🙂 azi, e despre oameni și pași declanșatori. Nu suntem singuri pe această lume. Și știm mai multe despre ce funcționează și ce nu prea. O să încep cu pasul declanșator. Am auzit cam toți vorba aceea „drumul de o…

  • III. La ce e necesar să renunți?

    (Articol din seria „Patru pași pentru obiective sănătoase”) E destul de uzual să ne facem obiective, planuri, să definim ce trebuie făcut, ce abilități dezvoltăm. Dacă construim aceste planuri pe o fundație solidă, știind cine vrem să fim, avem deja un început bun. Dar e mai puțin obișnuit să ne gândim la ce e nevoie…

  • II. Ce abilități îmi sunt necesare, cum mi le pot dezvolta și folosi?

    (Articol din seria „Patru pași pentru obiective sănătoase”) Hai să mai amânăm puțin treaba asta cu obiectivele SMART. După ce ne-am definit cine vrem să fim și cum arată succesul, ar fi util să înțelegem ce resurse avem, și ce ne lipsește. Resursele pot fi intrinseci și extrinseci. Ambele sunt utile și necesare. Cele extrinseci…

  • I. Fii SMART mai târziu și începe cu un pas înapoi

    (Articol din seria „Patru pași pentru obiective sănătoase”) Hai să vorbim despre „rezoluții” – acesta obiective de început de an, sau de oricând ne dorim să ne reorganizăm direcția în care mergem. Da, e absolut ok să faci câte o revizie a obiectivelor și câte un reset de acest gen și la început de an.…

  • Cel mai rău șef al tău…

    Cel mai rău șef al tău… ești tu. Tu ești cel care îți alegi drumul, cariera, acțiunile, programul. Și dacă nu ești mulțumit de drumul pe care ești, înseamnă că n-ai un șef prea bun. Ne lipsește deseori tăria de a ne urma visurile. Ne plângem că universul nu ține cu noi. Ne dăm bătuți…

  • „N-am avut timp”

    „N-am avut timp” este același lucru cu „n-a fost destul de important pentru mine”. Dacă ar fi fost important, ți-ai fi alocat acel timp. Daca ar fi fost destul de important pentru tine, ți-ai fi rezervat câteva ore pe zi cu familia. Daca ar fi fost destul de important pentru tine, te-ai fi trezit mai…

  • Cele două tipuri de obiective

    Coaching-ul are sens doar în cadrul existenței unor obiective. Printre primele întrebări pe care ți le adresează un coach vei regăsi: ”Care sunt obiectivele tale ? Ce îți dorești să realizezi?…” Răspunsurile se pot clasifica în două categorii: Obiective finale, destinații: ”vreau să fiu campion”, ”vreau să fiu un exemplu pentru ceilalți”, ”vreau să fiu recunoscut…